Svenska SEO – Intervjuer

Christian Rudolf från TopDog och Michael Wahlgren från Pineberry synar den svenska SEO-industrin under 2014 i nedansteånde videointervju. De pratar om vad de förväntade sig, hur framtiden ser ut för branschen och om nyheten som aldrig blev en nyhet.


SEO-intervju-Mikael-Wahlgren-Pinberry

Två av de mest erfarna SEO-konsulterna i Sverige träffades i höstas för att prata om hur läget ligger med svensk och internationell SEO och annat som intresserar branschen just nu. Samtalet är det första av en lång rad av många som Christian Rudolf genomför med inflytelserika människor i Sverige som har sökmotoroptimering som affärsidé.

Samtalet kom, framför allt, att handla mycket om förväntade förändringar från Google. Google är själva navet inom sökmotoroptimering, och människor i SEO-branschen är nödgade att känna till dem, och att vara förberedda.

Christian och Michael berättar om den förväntade Pingvin-uppdateringen, som skulle förändra mycket. Allting tyder dock på att ingen förändring har skett, samtidigt som den tidigare uppdateringen, Panda, har gått tillbaka och blivit mer träffsäker. Med andra ord var Pingvinen en nyhet som aldrig blev en nyhet för SEO.

Den största förändringen som skett har emellertid kommit för AdWords. Michael pratar om vikten av att använda sig både av AdWords och SEO, då de kompletterar varandra på ett bra sätt. Förändringen finns i policyn för AdWords, där agerande bolag nu har nya regler att förhålla sig till. Ett mer öppet, transparent, arbetssätt ska bli verklighet och den nya policyn kommer att gälla över hela världen. Ett sätt för Google att göra sig av med oetiska aktörer.

Michael ser samtidigt att den svenska SEO-branschen börjar mogna. Företag växer, fler seriösa aktörer dyker upp och bolag går ihop. Just fusionerna ser Michael som en naturlig utveckling, och är förvånad över att det inte har skett tidigare. Hans ser att företagen har mycket synergier som kan komplettera varandra, bland annat när ett AdWords-bolag går ihop med ett SEO-bolag. Kopplingen mellan de båda är naturlig och det är en utveckling som Michael spår kommer att fortsätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *