Brath fortsätter att växa och anställer sex personer

I början på förra året tappade Brath AB 40% av intäkterna då de förlorade en av deras absolut största kunder, Nu har de gått vidare och framåt.

2016 började med en katastrof. Företaget som växt bland de allra snabbaste i Västernorrland två år i rad tappade över en natt 40% av intäkterna. Av de ungefär 16 miljonerna man omsatte försvann 6,5. Maria Bråth, VD på Brath, hade som tur var varit redo för det ett tag. Det var sedan innan känt att kunden höll på att bygga upp en egen avdelning, bland annat hade man rekryterat en del personal från Brath.

- Eftersom vi var förberedda hade vi också byggt upp en viss buffert, säger Maria Bråth, den största segern under 2016 är att jag inte behövde sparka en enda person. Jag tror ganska få företag som är så pass unga som vi är skulle klara det.

Nu. 2017, är det full fart på Brath igen, efter hårt arbete av alla på Brath lyckades företaget att redan under 2016 ta ikapp alla de förlorade intäkterna och kunde visa på en liten ökning. Under kommande månaderna är det meningen att man ska växa i snabb takt igen.

- Just nu har vi ett behov av åtminstone sex nya medarbetare, fortsätter Maria, två av dem förmodligen på stockholmskontoret men åtminstone fyra nyanställningar i Övik är planen. Dessutom behöver vi de här inom de närmaste månaderna. Vad som händer i sommar eller efter det är nästan omöjligt att veta, vi ser ut att växa i väldigt snabb takt.

Brath har tidigare berättat att det ofta är lätt för dem att få in gott om ansökningar till de lediga jobben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *